Rozhovor s Dominikou Tvrdoňovou: „Skúsenosti našich kuchárov sa odzrkadľujú na prázdnych tanieroch.“

Starostlivosť o reštauračné zariadenie, resp. zabezpečovanie jeho chodu, nie je žiadna prechádzka ružovou záhradou. Tobôž nie, keď je prevádzok viac. Svoje by o tom bezpochyby vedela rozprávať pani Dominika Tvrdoňová, ktorá má na starosti hneď 3 reštauračné zariadenia.

Dominika Tvrdoňová: „POS Mobile je prepracovaný softvér s množstvom funkcií.“

Ako spomíname hneď v úvode, pani Tvrdoňová je zodpovedná až za 3 prevádzky, pričom všetky sídlia v Šuranoch. Konkrétne ide o Pizzeriu Rioba, Pizzeriu Rioba Express a Asian food restaurant.

Pani Tvrdoňová, hneď na úvod by sme sa vám chceli poďakovať, že ste súhlasili s takýmto spôsobom podelenia sa o vaše skúsenosti. Keďže sa staráte až o 3 reštauračné zariadenia, čo nie je úplne bežným javom medzi majiteľmi a prevádzkarmi, zaujímali by nás vaše začiatky v tejto oblasti.

Ako ste sa dostali do gastro priemyslu? Čo vás viedlo k tomuto spôsobu podnikania?

Ďakujem za vaše oslovenie a záujem o podelenie sa o náš gastro príbeh. Keďže som vyrastala v rodine, kde bolo podnikanie dennou rutinou, neobišlo to ani mňa. Rodičia totiž vlastnia penzión, v ktorom sme celá rodina okúsili chuť gastronómie po prvýkrát. Už v tom čase som však vedela, že toto ma baví telom i dušou. V roku 2009, teda v mojich 20 rokoch, som sa rozhodla pracovať na niečom svojom, a nebyť tak závislá na rodičoch. A tak som si otvorila malú pizzeriu s rozlohou 80 m², kde som mala len jedného zamestnanca. Celé dni, týždne, mesiace a roky sme mali pred sebou. Hovorím v množnom čísle, keďže už s terajším manželom, ktorý začal neskôr pizzu rozvážať, sme to dotiahli až do momentálneho stavu firmy, ktorá má cez 40 zamestnancov. Aj keď je pre mňa veľkou prioritou rodina, keďže máme 2 menšie deti, ktoré potrebujú aj mamu a otca, je niekedy dosť náročné odložiť prácu a venovať sa len a len rodine. Ale keď človek chce, všetko sa dá.

Čo by ste nám povedali o vašich troch prevádzkach – teda Pizzerii Rioba, Pizzerii Rioba Express a Asian food restaurant?

Všetky prevádzky sa nachádzajú v jednom meste, na jednej ulici, v jednom dvore. Pizzeria Rioba je gro našej firmy. Verím, že keď sa stretne dobrý tím šikovných ľudí, aj takto môže vyzerať prosperujúci podnik. Nie sme klasická reštaurácia, keďže nemáme v ponuke bežné jedlá počas celého dňa. Tie ponúkame len v rámci obedov. V našej celodennej ponuke nájdete len pizzu a cestoviny. Pizzeriu Rioba Express sme sa rozhodli otvoriť, keďže návštevnosť v pizzérii sa zvyšovala. Ako firma sme museli reagovať na dopyt, preto sme prevádzku rozšírili na 200 m². Pizzeria Rioba Express tak urýchlila donášku jedla. Prevádzkou Asian food restaurant sme vykryli dieru na trhu v rámci nášho mesta. Keďže takáto prevádzka sa u nás v meste nenachádzala, chceli sme okúsiť niečo úplne iné. Spojenie ázijskej kuchyne so slovenskou kultúrou a spolupráca s vietnamským šéfkuchárom, ktorá funguje do dnešného dňa, bola dobrá voľba.

Síce ste už čo-to naznačili, ale aké jedlá si môžu vaši zákazníci u vás, resp. z pohodlia domova/práce objednať?

V Asian food restaurant si naši zákazníci môžu objednať jedlo online na donášku alebo si ho môžu vychutnať v reprezentačných priestoroch našej prevádzky, kde ich uvítame v orientálnom štýle reštaurácie s príjemnou vietnamskou hudbou. V ponuke máme nielen tradičné ázijské jedlá a všetky druhy rezancov, ale aj nestarnúce slovenské klasiky. Z Pizzerie Rioba si môže zákazník z pohodlia domova objednať jedlo online až ku svojím dverám. Pizza, ktorú pečieme na dubovom dreve pri vysokej teplote, je vo veľkej miere najpredávanejším produktom našej prevádzky. V Pizzerii Rioba Express máme v ponuke kúskový predaj pizze, ktorú si môžete vziať so sebou. Okrem toho však ponúkame aj originálne francúzske palacinky podľa tradičnej receptúry. Veľké šamotové pece vykúrené kvalitným drevom umožňujú našim produktom nestrácať na kvalite.

Keby sme si chceli objednať dobrý a výdatný obed, akú špecialitu by ste nám odporučili?

Ak by ste mali chuť na klasický obed, určite by sme sa zaručili za každé jedlo na obedovom menu, keďže skúsenosti našich kuchárov sa odzrkadľujú na prázdnych tanieroch. Pizza je robená takzvane hand-made – každá jedna je ručne ťahaná z čerstvého cesta. Navyše, kvalitné suroviny zaručia tú neskutočnú chuť, ktorú všetci tak veľmi milujeme. V Asian food restaurant je úplnou topkou ostrokyslá polievka doplnená čerstvou mladou cibuľkou podľa originálnej receptúry, ktorú majú kuchári ako know-how tajomstvo. Pre zákazníkov, ktorí majú radi ázijskú kuchyňu, by sme odporučili Bun Bo Nam Bo. Toto spojenie hovädzieho mäsa s ryžovými rezancami a čerstvou zeleninou je kombináciou chutí, ktoré sa oplatí vyskúšať.

Keďže sme už načrtli objednávanie, na chvíľku sa pri ňom zastavíme. Je nám jasné, že objednávanie, spracovávanie objednávok, výdaj jedál a ich rozvoz musia fungovať ako švajčiarske hodinky. Inak to nie je ani s následnou evidenciou. Ako to všetko zvládate? Obzvlášť z toho dôvodu, že nejde ani o jednu, ani o dve prevádzky, ale hneď o tri.

Vo všetkých prevádzkach používame softvér POS Mobile, vďaka čomu je komunikácia medzi nimi takmer bezproblémová. Tento prepracovaný softvér s množstvom funkcií úplne vyhovuje našim požiadavkám. Takto si predstavujem, ak vám má niečo vo firme pomôcť, uľahčiť prácu a zvýšiť obraty, pričom máte všetko stále pod kontrolou. POS Mobile je softvér, ktorý skutočne dokáže pomôcť firmám aj pri bežných starostiach.

Aby sme ale nezostali len pri technických záležitostiach, vyskúšame situáciu o čosi odľahčiť. Máte dobudúcna ambície ďalej rozširovať a zúročovať vaše podnikateľské skúsenosti, napríklad otvorením ďalších podnikov či prevádzok?

Keďže chceme stáť nohami pevne na zemi a sme v prvom rade rodičia, musíme sa venovať našim deťom. Novým projektom a výzvam sa však brániť nebudeme.

Pani Tvrdoňová, ešte raz vám ďakujeme za čas, ktorý ste nám s takou ochotou venovali. Prajeme vám veľa spokojných zákazníkov. Chceli by ste či už im, alebo našim čitateľom niečo odkázať? Alebo možno pridať nejakú podnikateľskú radu na záver?

Určite by som chcela odkázať všetkým čitateľom, ktorí majú svoj podnikateľský sen, nech si idú za svojím cieľom, pretože nič nie je nemožné. Ďakujem veľmi pekne a želám krásny deň.

Besteron VISA, MasterCard