Šetrite mesačne vyše 1 000 eur so samoobslužným kioskom

Fastfoodové prevádzky a bufety bojujú počas obedovej špičky so spoločným problémom – pri najväčšom vyťažení sa tvoria rady, obsluha ani kuchyňa nestíhajú a podniku utekajú peniaze. Preto vám poradíme, ako vyťažiť v takýchto situáciách maximum, zvýšiť tržby a ešte aj ušetriť vyše 1 000 eur mesačne. Riešenie spočíva v samoobslužných kioskoch.

Posilnenie personálu či zvýšenie počtu pokladničných miest?

Dlhé rady, dlhá príprava jedál, dlhé čakanie… To nebaví naozaj nikoho – ani zamestnancov, ani zákazníkov. Prvým núdzovým riešením prevádzkovateľov zvykne byť v takejto situácii posilnenie personálu, prípadne zvýšenie počtu pokladničných miest. Problém s dlhými radmi, dlhou prípravou jedál a dlhým čakaním to síce vyrieši, ale v konečnom dôsledku príde podnik o zisky. Keď si totiž spočítate investíciu do nových pokladničných miest plus mzdové náklady na zamestnancov, veľmi rýchlo zistíte, že takéto núdzové riešenie sa naozaj nevyplatí.

Samoobslužný kiosk – moderné a efektívne riešenie

Oveľa efektívnejším riešením je využívanie samoobslužných kioskov, ktoré môžete poznať napríklad z veľkých bufetových reťazcov. V súčasnosti však čoraz častejšie nachádzajú využitie aj v menších prevádzkach. Ich obrovskou výhodou je totiž úspora nákladov, popri ktorej ponúkajú celý rad ďalších benefitov.

Zapamätajte si: Objednávkové kiosky predstavujú moderný spôsob objednávania v rámci bufetových systémov.

1. Dokonalý zamestnanec, vďaka ktorému ušetríte

Samoobslužný kiosk sa môže stať vaším dokonalým zamestnancom, vďaka ktorému ušetríte pokojne aj viac ako 1 000 eur mesačne. Počiatočné náklady na jeho obstaranie budú síce vyššie ako pri realizácii nového pokladničného miesta, no z hľadiska mesačných nákladov vás bude stáť oveľa menej ako zamestnanec na novom mieste za pokladňou. Pracovnú silu môžete oveľa zmysluplnejšie presunúť napríklad do kuchyne. Dokážete tak prijať, spracovať a vydať podstatne viac objednávok, v dôsledku čoho sa prirodzene zvýšia vaše tržby.

Kalkulácia návratnosti a mesačnej úspory
Zdroj: iKelp

2. Trpezlivý sprievodca, ktorý pomôže zákazníkom

Objednávkový kiosk sa nikdy nebude sťažovať na monotónnu, stále sa opakujúcu činnosť – preberanie objednávok. A tým nikdy neprispeje k fluktuácii zamestnancov vo vašom podniku. Naopak, svoju prácu si splní na 100 %. Trpezlivo prevedie zákazníka celým procesom od uskutočnenia objednávky až po platbu a tlač objednávkového lístka. Zákazník bude mať pritom toľko času na rozmyslenie, koľko bude potrebovať. Nebude sa cítiť nekomfortne, akoby pod tlakom obsluhy. Pri kiosku si všetko v pokoji navolí a už len spokojne počká na rýchly výdaj objednávky.

Vedeli ste, že samoobslužný kiosk je súčasťou komplexného pokladničného riešenia? To znamená, že vytvorená objednávka sa automaticky odošle do kuchyne, odpočíta suroviny zo skladu a zaeviduje prijatú platbu do dennej tržby aj štatistík.

Samoobslužný kiosk
Zdroj: iKelp

3. Marketingový špecialista, ktorý na nič nezabudne

Úspešne zvládnutý doplnkový predaj dokáže navýšiť vaše denné tržby prinajmenšom o desiatky eur. Koľkokrát ste už členom svojho personálu prízvukovali, aby ponúkali nápoje, šaláty, prílohy, dezerty a iné drobnosti k objednávkam? A koľkokrát na to zabudli? Tak vedzte, že samoobslužný kiosk na nič z toho nezabudne. Budete v ňom mať marketingového špecialistu, ktorého displej dokážete využiť na propagáciu akciovej ponuky a takzvanú maximalizáciu nákupného košíka v prevádzke. V praxi to bude vyzerať tak, že vo vhodnom okamihu odporučí zákazníkovi doplnkový tovar, ktorý sa bude dokonale hodiť k jeho objednávke.

4. Intuitívny pomocník, ktorý zaujme jednoduchosťou

Nasadenie objednávkového kiosku do vášho podniku môže prebehnúť rýchlo a jednoducho. V tíme totiž máme špecialistov, ktorí vám s celým procesom ochotne poradia a pomôžu. Pokojne nás kontaktujte a vyžiadajte si osobnú alebo online prezentáciu zadarmo. Sami sa presvedčíte o tom, že ovládanie samoobslužného kiosku v rámci pokladničného systému iKelp POS Mobile je skutočne intuitívne a jednoduché.

O koľko zákazníkov mesačne (ne)prídete?

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, o koľko potenciálnych zákazníkov mesačne prídete len vinou dlhých radov pri pokladniciach? Koľko okoloidúcich sa zvrtne pred dverami vášho podniku iba preto, že sa im nechce čakať? Mesačne to môže byť prekvapujúco veľké číslo. Vďaka samoobslužnému kiosku nebudete musieť riešiť podobné problémy. Aj počas tej najväčšej špičky totiž dokážete prijať, spracovať a vydať väčšie množstvo objednávok – bez toho, aby sa u vás tvorili odstrašujúce rady. A vašou odmenou budú spokojnejší zákazníci a vyššie tržby.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard