Tipy na skvelé šaláty, ktorými spestríte vaše denné menu

V čase, keď sa čoraz viac ľudí utieka k zdravému spôsobu stravovania, by mali mať jedlá ako šaláty pevné miesto v dennom menu každej reštaurácie. Doprajte preto vašim zákazníkom to, čo si skutočne žiadajú. Spestrite vaše obedové menu tými najlepšími šalátmi.

Z vlastnej skúsenosti môžeme potvrdiť, že ľahké jedlá, ako napríklad šaláty, sú dnes mnohými podnikmi odsúvané na vedľajšiu koľaj. No keďže majú na dennom jedálnom lístku veľký potenciál, je to obrovská škoda. Aj vo vašej lokalite je určite veľa ľudí, ktorí by si počas hektického pracovného dňa dopriali niečo, čím nezaťažia svoj žalúdok. Niečo, po čom nebudú pociťovať nutkanie na poobedného šlofíka. Niečo, čo ich nakopne rýchlou a zdravou energiou. A šaláty sú v tomto absolútnou jednotkou.

Aké šaláty zaradiť na váš denný jedálny lístok

Myslíte si, že šalát je nudné jedlo, ktoré nedokáže spestriť vaše denné menu? Nasledujúce tipy na tie najlepšie šaláty vás vyvedú z omylu. Zapamätajte si, že okrem klasického šalátu Caesar, ktorý si podniky často dávajú do ponuky len z akejsi povinnosti, máte omnoho viac možností. Možností, ktorými sa môžete na míle odlíšiť od vašej konkurencie. Aké šaláty určite stoja za vašu pozornosť?

Šalát Niçoise

Tento svieži šalát pochádza zo známeho francúzskeho mesta Nice, v ktorom sa stal mimoriadne populárnym už na začiatku 20. storočia.

Suroviny:

  • paradajky
  • vajíčka uvarené natvrdo
  • olivy
  • ančovičky
  • šalátové uhorky
  • olivový olej

Náš tip: Šalát Niçoise si môžete vylepšiť pridaním tuniaka. Bude tak nielen pestrejší, ale aj sýtejší. V tomto šaláte sú obľúbené aj zemiaky, hlávkový šalát, zelená fazuľa a ďalšie suroviny.

šalát nicoise

Grécky šalát

Ako je už z jeho názvu zrejmé, pochádza z Grécka, kde sa označuje aj ako sedliacky. Predstavuje totiž jedlo, ktoré môže farmár zjesť na obed alebo olovrant, keď pracuje vonku na poli.

Suroviny:

  • paradajky
  • šalátové uhorky
  • cibuľa
  • syr feta
  • olivy
  • soľ
  • olivový olej

Náš tip: Ak chcete dosiahnuť ten najlepší pôžitok vašich hostí, odporúčame podávať grécky šalát čo najstudenší.

grécky šalát

Šalát Cobb

Hovorí sa, že šalát Cobb je pomenovaný po Robertovi Howardovi Cobbovi, majiteľovi reštaurácie The Brown Derby v Hollywoode. Údajne ho vymyslel buď on, alebo jeho šéfkuchár ešte v prvej polovici 20. storočia.

Suroviny:

  • nakrájaný ľadový alebo rímsky šalát
  • paradajky
  • opražená slaninka
  • grilované alebo pečené kuracie prsia
  • vajíčka uvarené natvrdo
  • avokádo
  • pažítka
  • syr rokfort
  • vinaigrette z červeného vínneho octu


šalát Cobb

Náš tip: Bazírujte na tom, aby vaša obsluha vybavila každú objednávku, nielen tú „šalátovú“, čo najrýchlejšie. V tomto smere môže byť nápomocná aplikácia Mobilný čašník, pomocou ktorej obsluha spracuje objednávky zákazníkov kedykoľvek priamo pri stole. Keďže sa zrýchli celý proces objednávania, obsluha môže za rovnaký čas obslúžiť viac zákazníkov, čím sa prirodzene navýšia tržby.

Šalát Caprese

Veľmi jednoduchý šalát, ktorého príprava zaberie len pár minút. Pochádza z talianskeho ostrova Capri, kde sa stal obľúbeným v 50. rokoch 20. storočia. Tradične sa podáva ako predjedlo.

Suroviny:

  • mozzarella nakrájaná na plátky
  • paradajky nakrájané na plátky
  • bazalka
  • olivový olej
  • soľ


šalát Caprese

Zaujímavosť: Šalát Caprese sa nazýva aj Insalata Tricolore. Obsahuje všetky tri farby talianskej vlajky.

Taliansky cestovinový šalát

Inšpirovať sa môžete aj skvelým talianskym cestovinovým šalátom, ktorý je plný zaujímavých chutí. Údajne môžu byť ešte lepšie a výraznejšie, keď sa šalát pripraví deň pred podávaním. Práve toto môže byť jedlo, vďaka ktorému vaše denné menu prevalcuje to konkurenčné.

Suroviny:

  • cestoviny fusilli
  • cherry paradajky
  • saláma
  • červená cibuľa
  • petržlenová vňať
  • mini mozzarella
  • čierne olivy


cestovinový šalát

Samozrejme, každý zo šalátov možno dopĺňať o mnohé suroviny. Fantázii sa medze nekladú a najmä čo sa týka zeleniny, strukovín a byliniek, je veru z čoho do šalátov vyberať. Nebojte sa preto pohrať sa s receptmi a pripraviť vašim hosťom niečo nevšedné.

Náš tip: Preneste váš podnik do mobilu vášho zákazníka a dajte hosťom možnosť objednať si ten najlepší šalát cez Inteligentný stôl. Ide o modernú a pohodlnú formu zobrazovania vašej ponuky, privolania obsluhy, vyžiadania účtenky alebo okamžitej online platby pomocou smartfónu.

Zverejnite váš jedálny lístok na webe

Na záver sme si pre vás pripravili ešte jeden inšpiratívny tip. Vedeli ste, že až 71 % Slovákov používa internet? Váš jedálny lístok teda v dnešnej dobe nesmie chýbať ani na vašej webstránke. Prinesie vám totiž mnoho ďalších zákazníkov, ktorí si môžu z pohodlia svojho domova objednať napríklad aj ten najlepší šalát.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard