Ako môžu smart hodinky a inteligentné náramky zefektívniť obsluhu?

Vedeli ste, že na základe zistení štúdie, ktorú mali pod palcom výskumníci z Eurostatu, nosilo v roku 2020 smart hodinky, resp. inteligentné náramky až 25 % Slovákov a 35 % Čechov? Pýtate sa, ako táto téma súvisí s gastropriemyslom? Odpovede sa skrývajú v inteligentných technológiách a aplikáciách, ktoré môžete do vášho podnikania zaviesť aj vy. Skvelými príkladmi sú najmä funkcie Inteligentný stôl a Mobilný čašník.

Rastúca popularita smart hodiniek a inteligentných náramkov

Či sa vám to páči, alebo nie, technológie hýbu svetom. Krásne je to vidieť napríklad na smart hodinkách a inteligentných náramkoch, ktoré sa stali neoddeliteľnou súčasťou životov mnohých ľudí naprieč celým svetom. Čo stojí za rastúcou popularitou týchto moderných zariadení?

Do popredia ich tlačí najmä rýchla doba a uponáhľaný životný štýl. Smart hodinky a inteligentné náramky však dokážu zmierňovať stres, a to napríklad tak, že odbremeňujú svojich nositeľov od potreby vyťahovania smartfónu z vrecka, batohu či kabelky pri každom telefonáte alebo každej správe. Na základe našich dlhoročných skúseností vidíme nesporné benefity týchto zariadení nielen v osobnom živote, ale najmä v súvislosti s profesijným životom. Ako príklad uvedieme gastrosegment, v ktorom sme najviac doma.

Platenie pomocou smart hodiniek

Rýchla a jednoduchá obsluha

Jednou z najhorších skúseností, aké môže zákazník zažiť vo vašom podniku, je jeho nepovšimnuté a zároveň vyčerpávajúce mávanie na obsluhu. Musíte si uvedomiť, že ako hlava reštaurácie, resp. kaviarne máte do určitej miery zodpovednosť za vašich hostí. Mali by ste sa preto vžiť do ich životov. Čo ak niekto potrebuje rýchlo zaplatiť, lebo sa skutočne niekam ponáhľa? Čo ak potrebuje obsluhe položiť dôležitú otázku? Práve preto by ste mali vašim zákazníkom dopriať špičkové a rýchle služby. No a v tomto bode sa dostávame k smart hodinkám a inteligentným náramkom. Aj nimi môžete zrýchliť obsluhu vo vašom podniku.

Inteligentný stôl, Mobilný čašník a smart hodinky – zaručene fungujúca trojica

Začneme funkciou Inteligentný stôl. Práve ňou dokážete eliminovať nepovšimnuté a vyčerpávajúce mávanie vašich hostí. Jednoducho a rýchlo si privolajú obsluhu z pohodlia svojej stoličky, kedykoľvek to budú potrebovať. Žiaden stres, žiaden zhon. To je však pohľad hosťa. Ako to vníma samotná obsluha?



Obsluha dostane v tejto situácii upozornenie na zariadenie, v ktorom „beží“ druhá dôležitá funkcia – Mobilný čašník. Môže ním byť napríklad firemný či osobný smartfón, respektíve tablet. Obsluha si toto zariadenie pravdepodobne vytiahne z vrecka, prípadne zodvihne z pultu, a pozrie si dané upozornenie. Opäť rýchlo, jednoducho a bez stresu a zhonu. Ešte stále sa to však dá vyšpičkovať.

V čase, keď váš podnik, ľudovo povedané, praská vo švíkoch a váš personál si nemôže ani len vydýchnuť, predstavujú aj také drobnosti, ako napríklad vytiahnutie smartfónu, „stratený čas“. Presne v tejto situácii dokážu smart hodinky a inteligentné náramky priam úžasne doplniť funkcie Inteligentného stola a Mobilného čašníka. Čašníkovi totiž stačí letmý pohľad na hodinky či náramok, ktoré sú prepojené s Inteligentným stolom, a vie, čo sa od neho očakáva. Vezmime si napríklad takúto situáciu. Čašník ide k baru zobrať dve kofoly pre zákazníkov pri stole č. 4 a cestou sa pohľadom na hodinky dozvie, že zákazník pri stole č. 5 chce platiť. Rovno s tými dvoma kofolami pre stôl č. 4 zoberie aj účtenku pre stôl č. 5. Tým ušetrí čas a, čo je nemenej podstatné, aj svoje sily, keďže nemusí dvakrát absolvovať tú istú trasu. Ušetrené minúty môže využiť napríklad na príjemný úsmev alebo ponúknutie nápoja či dezertu ďalším zákazníkom, čím ešte aj navýši celkové tržby a sprepitné pre seba.

 Smart hodinky - displej s objednávkou

Aké sú vaše možnosti?

Tieto funkcionality môžete využiť vo svoj prospech aj v nadväznosti na vyššie spomínaný výskum. Pokiaľ vaši zamestnanci patria k zmieňovaným 35 %/25 %, zefektívnenie a zrýchlenie ich práce máte navyše bez prípadnej investície do smart hodiniek a inteligentných náramkov. Na druhej strane, ak takýmito zariadeniami nedisponujú, môžete ich do prevádzky smelo a bez strachu zakúpiť. V kombinácii s Inteligentným stolom a Mobilným čašníkom vytvoria trojicu, ktorej úspech na seba nenechá dlho čakať.

Video „Inteligentný stôl – objednávka, online platba, hodnotenie obsluhy z pohľadu hosťa v iKelp POS Mobile (s obsluhou)“:

Besteron VISA, MasterCard