SERIÁL o našich inováciách: Čo potrebuje moderný poslíček na rozvoz jedál?

Vedeli ste, že váš poslíček môže rozvážať jedlo, prijímať platby v hotovosti aj kartou, vydávať účtenky, a pritom pri sebe nemusí mať ani registračnú pokladnicu, ani platobný terminál? Bohato si vystačí s mobilom. Takáto skutočnosť len dokazuje, že s asistenciou inovatívnych technológií môže vaše podnikanie prežiť aj pandemickú krízu 

Kombinácia platobného terminálu ako aplikácie v mobile a elektronických účteniek pre poslíčka

Aby sme však mohli spomínanými inovatívnymi technológiami premostiť na často hektickú prácu poslíčkov, potrebujeme sa vrátiť k predošlým častiam nášho seriálu. Pretože reč bude o kombinácii platobného terminálu ako aplikácie v mobile a elektronických účteniek – teda inováciách, ktorým sme venovali 1. a 3. diel seriálu:

  • Platobný terminál ako aplikácia v mobile – virtuálny platobný terminál od Global Payments, v rámci ktorého vám stačí mobilný telefón s NFC a nainštalovanou aplikáciou GP tom.
  • Integrácia elektronických účteniek – eliminovanie tlače papierových účteniek, šetrenie tlačiarne, šetrenie nákladov na tlač a šetrenie životného prostredia.

No a kombinácia týchto dvoch inovatívnych prvkov je ako stvorená pre poslíčkov. Zásielky budú vďaka efektívnym platobným terminálom v podobe mobilov s NFC a appkou GP tom roznášať a vybavovať tak rýchlo, že tým zaručene navýšia vaše tržby.

Ako to ošetriť v praxi?

V reáli to bude celé vyzerať asi tak, že váš poslíček na rozvoz jedál a donášku bude mať so sebou len svoj mobilný telefón s NFC a aplikáciou GP tom – žiaden iný platobný terminál, žiadnu tlačiareň. Pomocou svojho telefónu dokáže vybaviť zákazníka, ktorý bude platiť kartou, a to úplne rýchlo a jednoducho. No a celé to vyšperkuje na záver tým, že mu jedným ťuknutím pohodlne odošle šetrnú elektronickú účtenku priamo na mail.

Ako to celé ošetriť v praxi, radí konateľ spoločnosti Abiset, Ing. Jaroslav Orgoň:
„Vy potrebujete ušetriť čas aj peniaze. Na to ale potrebujete od zákazníka súhlas s elektronickou účtenkou a jeho e-mail. Online objednávka rozvozu je ideálny nástroj, ako to dosiahnuť. E-mail máte totiž automaticky a súhlas vám dá zákazník povinnou akceptáciou obchodných podmienok.“

Slovo na záver

Riešenie, ktorému boli venované predošlé riadky, môže byť pre poslíčkov skutočne praktické. Pamätajte, že na zefektívnenie donášky postačí vášmu biznisu praktická kombinácia platobného terminálu v podobe mobilu s NFC a appkou GP tom a elektronických účteniek. Znie to síce až príliš jednoducho, no naozaj to funguje. Stačí to len vyskúšať.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard