6 z tých najlepších podnikov na Slovensku a v Česku podľa Tripadvisoru

Prezentácia v online prostredí a zbieranie pozitívnych recenzií predstavujú v súčasnosti značnú časť úspechu reštaurácií, kaviarní a barov. Dvojnásobne to platí v súvislosti s turistami, resp. so zahraničnými návštevníkmi. Jednoducho, ľudia, ktorí sa vo vašom meste nevyznajú, sa budú pri výbere podniku riadiť podľa dostupných odporúčaní. No a mnoho cestovateľov tak robí napríklad na základe dobre známeho Tripadvisoru. Práve preto sme si povedali, že na jednom mieste zoskupíme 6 z tých najlepších podnikov na Slovensku a v Česku podľa spomínaného portálu.

Top reštaurácie, kaviarne a bary na Slovensku a v Česku

Pokiaľ by sme mali náš zoznam zostavovať striktne podľa počtu recenzií a hviezdičiek, tak zatiaľ čo v rámci českých podnikov by sme sa pravdepodobne nepohli z Prahy, tie slovenské by boli najmä z Bratislavy. Avšak aby bol náš výber čo najrozmanitejší, pozreli sme sa aj do miest od tých hlavných podstatne vzdialenejších a turisticky menej frekventovaných. A dopadlo to takto:

1. Sad Man's Tongue Bar & Bistro – Praha

Široko-ďaleko najlepšie a najpočetnejšie hodnotenia má na Tripadvisore práve Sad Man's Tongue Bar & Bistro. Ide o bar a bistro, kde sa 50. a 60. roky minulého storočia stretávajú so súčasnosťou. Jeho hlavní protagonisti si myslia, že dobré jedlo a nápoje by mali mať primeranú cenu. Podľa nich by ste si totiž nemali brať pôžičku na to, aby ste sa mohli ísť von najesť. A nečakajte nóbl luxusné priestory. Sad Man's Tongue Bar & Bistro sa vyznačuje retro atmosférou v tom pravom zmysle slova.

2. Bagel Lounge – Karlove Vary

Ďalšiu miestenku v našom zozname si vybojoval Bagel Lounge v Karlových Varoch. Pobočky tohto originálneho podniku však nájdete aj v iných českých mestách. V každom prípade, v Bagel Lounge na vás čakajú nielen voňavé a zároveň čerstvo upečené domáce bagely, ale aj tradičné české jedlá, veggie menu, čerstvo pražená 100-percentná arabika, dezerty či detské menu so zábavou pre tých najmenších.


Zdroj: kv.bagellounge.cz

3. Borgo Agnese – Brno

Tretím podnikom, ktorý sme zaradili do nášho výberu, sa presúvame do Brna. Nájdete tam reštauráciu Borgo Agnese, ktorá je v prevádzke od roku 2008. Zameriava sa predovšetkým na stredomorskú kuchyňu, pričom kladie dôraz na čerstvé a sezónne suroviny. Dokonca v mnohých prípadoch ide aj o domáce výrobky.

4. Grand Cru Wine Gallery – Bratislava

Nezabúdame ani na milovníkov vína. Tí by si dozaista vychutnali návštevu bratislavskej vínotéky Grand Cru Wine Gallery, ktorá sa špecializuje na kvalitné francúzske, slovenské, moravské vína a vína z celého sveta. Pokiaľ budete mať niekedy cestu okolo a bude práve otvorené, určite ju zaraďte do svojho itinerára.

5. Remy's Bistro & Pub – Trenčín

Skvelým recenziám a početným odporúčaniam sa na Tripadvisore teší aj Remy's Bistro & Pub. Tento podnik sa nachádza v Trenčíne, kde víta svojich zákazníkov už od roku 2009. Z jeho ponuky vyčnievajú najmä poctivé hamburgery. Medzi ďalšie poznávacie znaky podniku Remy's Bistro & Pub však patrí všeobecne kvalitná kuchyňa a jedinečná atmosféra.


Zdroj: facebook.com/RemysBistroPub

6. Dobré Bistro – Košice

Pri pohľade na fotky, ktorými sa na Tripadvisore prezentuje košické Dobré Bistro, sa budú zbiehať slinky nejednému gurmánovi. Dobré Bistro sa právom vystatuje tým, že ako prvý podnik začalo v Košiciach pripravovať domácu granolu. Zaujímavosťou je aj skutočnosť, že na prípravu svojich jedál používa olej z hroznových jadier, kokosový olej, prípadne panenský olivový olej. No a nemožno opomenúť ani skutočnosť, že v pochúťkach z Dobrého Bistra nemá žiadne miesto biely cukor.

Kvalitné jedlo, kvalitné služby

V oboch krajinách je množstvo podnikov, ktoré zákazníci radi navštevujú. Čo tieto zariadenia spája, je obyčajne kvalitná, chutná strava za primerané ceny a príjemné prostredie. K priaznivým recenziám prispieva aj efektívny chod s rýchlou obsluhou či možnosť online objednávania (čo sa ukázalo ako veľké pozitívum najmä v čase pandémie), ktorým sa dajú podľa výskumov zvýšiť tržby až o 30 %. Nech už sa rozhodnete pre návštevu ktorejkoľvek reštaurácie, buďte všímaví, a ak je to možné, podľa svojich skúseností ju aj ohodnoťte. Aj vy tak môžete byť nápomocní tým, ktorí hľadajú miesto, kam si pôjdu najbližšie potešiť chuťové poháriky.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard