SERIÁL Inšpiratívne koncepty prevádzok: „Baby friendly“ kaviarne, ktoré sa oplatí navštíviť

Vychutnať si skvelú kávu, dopriať si chutný obed a zároveň nechať svoje deti vyblázniť? Možno to znie trochu utopicky, ale dnes je možné naozaj všetko. Len treba navštíviť tie správne miesta. Najlepšie také, ktoré sú „baby friendly“.

Koncept „baby friendly“ zariadení sa začína pomaly rozširovať aj u nás. Avšak tieto kaviarne a reštaurácie by mali spĺňať určité podmienky – mať nefajčiarsku zónu, bezbariérový vstup, detský kútik alebo ihrisko. Určite nie je na škodu, ak majú aj parkovanie pre kočíky, detské menu, možnosť polovičných porcií či dokonca ohrev detskej stravy.

Verte, že v týchto podnikoch nenastane krik, ak vaše dieťa prevrhne pohár vody. Personál býva ústretový a nápomocný. Deti sa vyšantia a vy si konečne doprajete šálku dobrej kávy. A k nej aj nejakú tú dobrotu.

Monsters Cafe and Bar, Bratislava

Kaviareň a cukráreň Monsters Cafe and Bar nájdete v bratislavskej Petržalke. Veľká kaviareň s detským kútikom a vonkajším ihriskom predstavuje pre deti splnený sen. Možno ju označiť za multifunkčný priestor, ktorý si užijú nielen decká, ale aj ich rodičia. Raňajky si vychutnajte s drobcami, večer zase s priateľmi pri pohári vína. Tento podnik ponúka možnosť firemných večierkov, súkromných aj detských osláv. Piatky patria tvorivým dielňam a pre mamičky s deťmi je dostupná aj joga.


Zdroj: Facebook Monsters Cafe and Bar

Naše Bistro, Košice

Príjemná kaviareň v Košiciach, ktorá svojim zákazníkom ponúka výbornú kávu aj chutné raňajky počas celého týždňa. Pridanú hodnotu tohto miesta však tvorí krásne upravený detský kútik, v ktorom sa deti môžu dosýta vyhrať. Rodičia si užijú pohodu pri káve a rôznych dobrotách – od skvelých tort, cez sladké makrónky, až po úžasné koláče.


Zdroj: Facebook Naše Bistro

Elisabeth Patisserie, Nitra

Paríž v srdci Nitry si môžete doslova vychutnať v cukrárni Elisabeth Patisserie. Štýlová francúzska kaviareň očarí každého zákazníka. Nehovoriac o dobrotách, ktoré denne ponúkajú. Typické francúzske dezerty dostanú všetkých maškrtníkov. Ochutnajte makrónky alebo cheesecakes od výmyslu sveta. A vezmite so sebou aj deti. Nájdete tu samostatný detský kútik, v ktorom si deti prídu na svoje. K dispozícii máte detské stoličky a na toaletách aj prebaľovací pult.


Zdroj: Facebook Elisabeth Patisserie

Love me, Nymburk

Kaviareň s detskou herňou Love me v českom meste Nymburk predstavuje skutočný detský raj. V ponuke nájdete skvelú kávu, ale aj rôzne dobroty – tortičky, palacinky alebo tousty. Na tomto mieste je ale prvoradý detský svet. Už samotný interiér dokáže upútať každého malého človiečika. Za zmienku stojí krásna farebná tapeta s motívmi zvierat či samotná herňa. Nejde tu len o kaviareň s detským kútikom. Snahou bolo vytvoriť priestor pre detské workshopy a iné podujatia.


Zdroj: Facebook Love Me - Kavárna s dětskou hernou

Mezi stromy, Brno

Detská čajovňa a kaviareň Mezi stromy predstavuje príjemné miesto, kde si rodičia malých nezbedníkov oddýchnu a deti zase nájdu príjemné miesto pre svoje hry. Občerstviť sa tu viete dobrou kávou a sypanými čajmi, ale samozrejme aj vždy čerstvými dezertmi. Na deti tu čaká bazén s guľôčkami, domčeky na preliezanie a mnoho iných hračiek. Tento detský kútik je však spoplatnený.


Zdroj: Facebook Mezi Stromy - Dětská čajovna a kavárna

Besteron VISA, MasterCard