SERIÁL Obedové menu: Manažment obedového menu v kvalitnom reštauračnom systéme

Každý majiteľ reštaurácie vie, že hlavným predpokladom na túto prácu sú pevné nervy a božská trpezlivosť. V gastropodnikaní je to jednoducho nevyhnutné. Konkurencia je veľká a ani chutné jedlo a skvelé ceny nie sú vždy zárukou úspechu. A tak sa musíte vedieť obracať. Prichádzať s novými nápadmi a byť nápaditý nielen v kuchyni, ale aj v manažovaní celého podniku.

Mnoho reštaurácií si zakladá hlavne na obedovom menu, pretože to je položka, z ktorej vedia veľa vyťažiť. Práve s manažovaním obedového menu – s jeho plánovaním a vytváraním vám pomôže kvalitný reštauračný systém. Takým je napríklad systém iKelp POS Mobile, vďaka ktorému ešte aj odprezentujete vaše menu na webe a Facebooku, ktoré sa aktualizuje automaticky. Čerešničku na torte predstavujú jeho štatistiky a vyhodnocovanie predajov.

Plánovanie a vytvorenie obedového menu v reštauračnom systéme

Vytvorenie obedového menu v aplikácii iKelp POS Mobile je naozaj jednoduché. Využívaním tohto reštauračného systému získate:

  • Dokonalý prehľad o vašom obedovom menu.
  • Vždy aktuálne obedové menu – či už na vašom webe, alebo Facebooku.
  • Štatistiky predaja a vyťaženie v rámci obedového menu.
  • Možnosť rôznych druhov menu (raňajkového, večerného a tak ďalej).

Samotné vytvorenie obedového menu nie je nič náročné. V aplikácii si vyberiete možnosť „Obedové menu“, kde si následne vyplníte menu na nasledujúci týždeň. Postupne vypĺňate ponuky jedál a ak v priebehu týždňa dôjde k zmene, úpravy spravíte jednoduchým kliknutím na „Zmeniť menu“ = pridáte alebo odoberiete jedlo z ponuky.

obedove-menu-plan-editaciaFoto: Úprava obedového menu

Náš tip: Ak pridávate jedlo, ktoré už bolo niekedy do menu pridané, automaticky sa vyplní jeho celý názov, doplní sa fotografia, alergény aj veľkosť porcie. Ide o super vychytávku, ktorá vám ušetrí kopu času. Tu je preto dôležité dávať jedlám stále rovnaký názov. Ak ste raz pridali do menu „Caesar šalát“, tak do budúcna zabudnite na „Cézar šalát“. Zjednodušíte si život.

obedove-menu-naseptavacFoto: Našepkávač názvov jedál

Pre zákazníka je dôležité, aby videl peknú a prehľadnú ponuku obedového menu. Veď nie nadarmo sa hovorí, že jedia aj oči. Ak si už dáte tú námahu a vytvoríte si v iKelp POS Mobile menu, pridajte aj kvalitné obrázky, ktoré zákazníkov zaujmú.

obedove-menu-moznosti-a-nastaveniaFoto: Možnosti a nastavenia v systéme iKelp POS Mobile

Súčasťou vašej ponuky obedového menu na webe, Inteligentnom stole alebo už spomínanom Facebooku môžu byť aj doplnkové informácie. Ide o informatívny text, ktorý sa pri ponuke zobrazí, napr. „Dnes limonáda zdarma“ alebo „Koláčiky 2+1 zdarma“. Je však naozaj len na vás, či možnosť informatívneho textu budete využívať. Zároveň sa dá pridať text aj na začiatok a koniec týždenného menu. Reštaurácie to využívajú predovšetkým na informácie o cene donášky.

Štatistiky a vyhodnocovanie predaja

Prehľadné štatistiky vám pomôžu udať smer. Získate informácie aj o obrate, aj o vyťaženosti stolov počas celého dňa, o najpredávanejšom obedovom menu, štatistiky výdaja a tak ďalej. A čo všetko sa z týchto štatistík dozviete?

  • Porovnanie predajov: Získate porovnanie predajov obedového menu s predošlým týždňom, priebeh predajov za aktuálny mesiac a aj mesiac predtým. Vďaka tomu zistíte, ako na tom aktuálne ste, či sa vám darí alebo či je potrebné poriadne pridať.
  • Vyťaženosť menu a výdaje menu: Veľmi podstatná záležitosť, ktorá zobrazuje výdaje za jednotlivé časové úseky počas dňa i celého týždňa. Zistíte, kedy a ako dlho u vás trvá obedová špička. Toto je však veľká pomôcka aj pri plánovaní personálu. Budete vedieť, ktoré dni máte najsilnejšie, aby ste si zabezpečili dostatočnú obsluhu. Zároveň viete, kedy pridať aj posilu do kuchyne.
  • Informácie o TOP menu: Vďaka aplikácii sa dozviete, ktoré menu sa vám najviac predávalo. Je to skvelá pomôcka pri vytváraní obedového menu na nasledujúce obdobie a tiež možnosť, ako prekopať od základov jedálny lístok. Prečo ponúkať jedlá, ktoré sa nepredávajú? Skúste prísť s novinkami a doplňte ich overenými klasikami, ktoré miznú z hrncov najrýchlejšie.
obedove-menu-statistikaFoto: Štatistika obedového menu

Tak, ako pri každom predaji, tak aj pri predaji obedového menu je dôležité mať nejaký výstup, report alebo vyhodnotenie, ktoré napovie, ako ďalej. Veľkou výhodou reštauračného systému iKelp POS Mobile je, že vám takéto informácie dokáže poskytnúť. Aplikácia je nielenže jednoduchá na ovládanie, ale zároveň prináša cenné informácie, ktoré pri riadení podniku jednoznačne využijete.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard