Výdajový displej ako súčasť komplexného bufetového systému

Pokiaľ sa vám pri pokladni pravidelne tvoria dlhé rady, prípadne sa pred vaším výdajovým okienkom stále miešajú a kopia zákazníci, ktorí si ešte neobjednali, s tými, ktorí čakajú na už objednané jedlo, značí to tri dôležité poznatky. Po prvé, o vaše služby je pravdepodobne záujem. Po druhé, asi ste ešte stále nevyťažili maximum z ponúkaných služieb moderných pokladničných a bufetových systémov. A po tretie, svojim zákazníkom neumožňujete pohodlne sa usadiť. Čo v takom prípade robiť? Ako eliminovať nekončiace sa rady, usadiť čakajúcich zákazníkov do pohodlia a zároveň stihnúť vybaviť čo najviac objednávok? Výhodné riešenie ponúka zaujímavá funkcionalita výdajového displeja, ktorá môže byť súčasťou aj vášho bufetového systému.

Ako to vyzerá, keď podceníte svoj objednávkový systém?

Zo začiatku to môže vyzerať fantasticky, ba priam lichotivo. Pred váš bufet, resp. fastfood sa nahrnú zástupy nedočkavých zákazníkov a vy tak dostanete jasný signál, že o vaše pochúťky je zjavný záujem. Pokiaľ však nedokážete na takúto situáciu správne zareagovať a vybavovať objednávky v krátkom časovom horizonte, mnohí z vašich potenciálnych zákazníkov sa zvrtnú na päte a odkráčajú ku konkurencii. A takto nejako to môže vyzerať, keď podceníte svoj pokladničný systém – dobrovoľne sa pripravíte o zákazníkov a tržby.

Výdajový displej – viac ako obyčajný displej

Pokúste sa vžiť do kože zákazníka – smädného, hladného a nedočkavého zákazníka. V danej chvíli je pre neho najdôležitejšie rýchlo si objednať a pohodlne si vyzdvihnúť svoju objednávku. Jeho želanie, ktoré by malo byť pre vás posvätným, mu dokážete splniť pomocou výdajového displeja.

Zapamätajte si: Výdajový displej nepredstavuje len hmotný displej, na ktorom svietia čísla pripravovaných a hotových objednávok. Za jeho virtuálnym pozadím sa toho ukrýva omnoho viac!

Ako to vyzerá s efektívnym výdajovým displejom? Najlepšie to pochopíte na jednoduchom príklade, ktorý si prehľadne zhrnieme do jednotlivých bodov:

  1. Váš zákazník príde k pokladni, objedná si a do ruky dostane výdajový lístok s číslom svojej objednávky.
  2. Zatiaľ čo vy, resp. vaša obsluha môžete na pokladničnom monitore ihneď sledovať prehľad zaevidovaných objednávok, kuchyňa dostáva informáciu o novej objednávke.
  3. Kuchyňa začne pripravovať objednávku a zákazník plný očakávania sleduje na výdajovom displeji stav svojej objednávky. V tomto bode je dôležitá skutočnosť, že zákazník nemusí čakať v žiadnom rade. Môže odstúpiť kamkoľvek na dohľad od displeja a užívať si svoju komfortnú zónu.
  4. Hneď ako kuchyňa dokončí objednávku, označí ju za hotovú, čo si zákazník všimne práve vďaka výdajovému displeju. (A áno, váš personál už nemusí vykrikovať na zákazníkov, že si majú prísť prevziať jedlo.)
  5. Na záver už len zákazník príde k výdajovému okienku a bez akéhokoľvek stresu a nepríjemností si preberie svoju objednávku.

Výdajový displej
Výdajový displej informujúci o stave objednávky. Zdroj: iKelp

Náš tip: Chcete, aby to takto moderne, rýchlo, jednoducho a efektívne fungovalo aj vo vašej bufetovej, resp. fastfoodovej prevádzke? Začnite používať výdajový displej ako súčasť komplexného bufetového systému!

Zhrnutie – čo všetko vám prináša pokladničný a bufetový systém v jednom?

Výdajový displej by ste mali brať ako neoddeliteľnú súčasť bufetového systému, ktorý je pre vašu prevádzku nevyhnutne dôležitý. Vášmu fastfoodu, resp. bufetu totiž zastreší všetky dôležité náležitosti. Máme na mysli najmä procesy súvisiace s objednávaním a vydávaním tovaru. Jeho hlavné benefity možno zhrnúť do piatich bodov, ktoré sa dajú označiť za 5 užitočných nástrojov pre bufety a fastfoody. Konkrétne ide o nasledujúce:

  • Tlač čísla objednávky na účtenku. Tým sa zaistí, že po objednávku si príde vždy ten, komu podľa čísla patrí. Odpadajú teda prípadné konflikty medzi zákazníkmi, kto si objednal prvý a komu dané jedlo patrí. V prevádzke jednoducho zavediete poriadok.
  • Manažment rozpracovaných objednávok. Prehľadné zobrazovanie rozpracovaných objednávok na pokladničnom displeji zabezpečuje, že vždy viete, v akom stave sa práve nachádzajú. Navyše ak aj kuchyňu vybavíte praktickým dotykovým monitorom na zobrazovanie objednávok (tzv. kitchen display), procesy ešte viac zefektívnite. O jeho nesporných výhodách sa môžete dočítať tu.
  • Zobrazovanie pripravovaných a hotových objednávok na obrazovke. Či už využijete výdajový displej, alebo radšej smart televízor, výsledok je rovnaký: dokonalý prehľad o pripravovaných a hotových objednávkach bez toho, že by zákazník musel mať nastražené uši, keď ho budete informovať, že jeho jedlo je hotové a môže si ho prevziať. Jednoducho povedané, plynulejší chod a menej stresu.
  • Objednávanie pomocou QR kódu umiestneného v prevádzke. Umožňuje zákazníkom bez zdĺhavého čakania v rade vybrať a objednať si z vášho jedálneho lístka pohodlne cez vlastný mobil a objednávku rovno zaplatiť. O pripravenej objednávke ho informuje mobil alebo výdajový displej.
  • Možnosť informovať o hotovej objednávke pomocou pejdžra. Moderný reštauračný systém, akým je iKelp POS Mobile, ľahko prepojíte s výdajovým pejdžrom, ak je z nejakého dôvodu práve toto riešenie pre vás to optimálne.

Bufetový a výdajový systém
Bufetový a výdajový systém ako súčasť pokladničného systému. Zdroj: iKelp

Zavedením bufetového systému do vášho podniku vyhrajú všetci – vy, váš personál aj vaši zákazníci. Zatiaľ čo zákazníkom spríjemníte celý nákupný proces od objednávky až po výdaj, personálu ušetríte hŕbu času a energie. A keďže ušetrený čas spolu so získanou energiou dokáže váš personál venovať vybaveniu väčšieho množstva objednávok, vaša prevádzka sa môže v konečnom dôsledku tešiť z vyšších tržieb.

Zapamätajte si: Bufetový a výdajový systém je súčasťou pokladničného systému a je ideálnym pomocníkom pre všetky stravovacie zariadenia, ktoré fungujú formou výdajového okienka alebo prípravy jedál na objednávku.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard