Ako predávať darčekové poukazy vo vašej prevádzke?

Viesť reštauráciu neznamená len dbať na dobré jedlo a dozerať na šikovný personál. Obnáša to mnoho starostí nielen s vedením zamestnancov, ale aj so samotným chodom podniku. Objednávanie tovaru, účtovníctvo, technické zabezpečenie – to všetko musíte mať na pamäti. A, samozrejme, nesmiete zabúdať ani na marketing, pretože ten je dnes dôležitou súčasťou každého podnikania.

Dobrý marketing dokáže divy – pomáha budovať značku, dostane podnik do povedomia ľudí, zvýši návštevnosť, a tak zároveň aj tržby. Marketing v gastropodnikoch je zvyčajne zameraný na prilákanie nových zákazníkov a udržanie si stálej klientely – skupiny hostí, ktorá sa k vám bude rada vracať. Cesty však vedú obojsmerne, preto ak chcete, aby váš podnik zákazníci s obľubou navštevovali, mali by ste pre nich spraviť niečo viac. Vyvinúť určitú snahu, vychádzať im v ústrety a stálym zákazníkom ponúknuť aj niečo navyše.

Obľúbené sú napríklad rôzne zľavy, kupóny a akciové ponuky, ktoré sú výhodné nielen pre vás, ale aj pre samotného zákazníka. Mnohých zákazníkov však poteší aj možnosť zakúpiť si darčekovú poukážku. Darčekové poukážky dnes ponúka takmer každý predajca, tak sa ich nebojte vyskúšať aj vo svojej reštaurácii.

Prečo ponúkať vo svojom podniku darčekové poukážky?

Medzi najväčšie výhody predaja darčekových poukážok patrí budovanie si povedomia o vašom podniku a zvýšenie tržieb. Ak zákazník daruje vašu darčekovú poukážku známemu, ktorý vo vašej reštaurácii nikdy nebol, je možné, že sa mu u vás zapáči. Vďaka tomu získate nového stáleho zákazníka. Zároveň tento nový zákazník zaplatí poukážkou a možno utratí aj niečo navyše. A hurá – tržby sa zvyšujú.

A na druhej strane – kto by nechcel dostať kulinársky zážitok? Darčekové poukážky sú skvelým darčekom pre niekoho, kto váš podnik navštevuje často. Ale súčasne nimi možno obdarovať človeka, ktorý váš podnik nepozná, ale vašu kuchyňu by mal bezpodmienečne ochutnať.

Náš tip: V situácii, kedy sú kvôli pandémii koronavírusu pozatvárané všetky gastropodniky, skúste svojim zákazníkom ponúkať aj darčekové poukážky. Ich predaj vám pomôže prekonať túto zvláštnu dobu – a navyše, mnoho zákazníkov je ochotných pomôcť svojim obľúbeným podnikom.

Ako predaj darčekových poukážok funguje?

V prvom rade sa snažte veľkou okľukou vyhnúť ručnej evidencii. Zjednodušíte si prácu, ušetríte čas a nevytvoríte si priestor pre omyly. Jedna z možností, ako vytvoriť darčekové poukážky, je aj pomocou kvalitného reštauračného systému. V aplikácii iKelp POS Mobile môžete darčekové poukážky vytvárať, spravovať aj kontrolovať. Ak využívate tento reštauračný systém, tak v module „Zľavy, kupóny a akčné ponuky” nájdete široké možnosti nastavenia zľavových kampaní.

darcekove-poukazy

Ponuka darčekových poukážok je z pohľadu predávajúceho lacná záležitosť, hlavne, ak už používate aplikáciu iKelp POS Mobile. Poukážky tak môžete predávať:

  • Ako súčasť pokladničného bloku. Zákazník si u vás objedná donášku a zároveň si k nej dokúpi aj darčekový poukaz.
  • Ako klasické vytlačené papierové poukážky, napríklad s logom vášho podniku, prípadne s iným zaujímavým dizajnom. Ak sa rozhodnete pre tento spôsob, nezabúdajte na to, že tieto poukážky sa kupujú najčastejšie ako darček. Poukážka teda musí nejako vyzerať, preto sa jej pokúste dať zaujímavý dizajn.
  • Ako voucher v zákazníckom účte.

Ak sa rozhodnete predávať darčekové poukážky prostredníctvom iKelp POS Mobile, tak všetko funguje v online forme, a preto nedochádza k zbytočným chybám. Ak sa napríklad zákazník rozhodne nevyužiť plnú sumu poukážky, tak systém dokáže postrážiť jej zostatok. Ak by ste POS systém nevyužívali, tak si musíte všetko zapisovať – uplatnené poukážky, expirácie a zostatky. A to všetko predstavuje prácu navyše, nehovoriac o možných chybách, ku ktorým by mohlo dôjsť.

darcekove-poukazy

Darčekové poukážky sú nielen skvelým marketingovým nástrojom, ale zároveň tešia aj vašich zákazníkov. Vďaka aplikácii iKelp POS Mobile si poradíte s akoukoľvek formou zľavovej akcie, aj s predajom samotných poukážok.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard