SERIÁL o spôsoboch stravovania: Ulahoďte fitnesákom

Vžiť sa do kože zákazníkov. Presne to je jedna z mnohých výsad a povinností majiteľov a prevádzkarov reštauračných zariadení. Mali by ste predsa ponúkať vašej klientele to, čo chce. V sérii článkov, ktorá bude venovaná rôznym špecifickým spôsobom stravovania, vám pripomenieme, na aké skupiny zákazníkov by ste nemali zabúdať pri zostavovaní menu a jedálneho lístka. No a zároveň si ukážeme, ako daným skupinám vyhovieť. Naším prvým terčom sú fitnesáci a všetci tí, ktorí holdujú zdravému životnému štýlu.

Ako ulahodiť fitnesákom?

Čo sa týka rozličných spôsobov stravovania, mimoriadne špecifickou skupinkou sú práve vyššie zmieňovaní fitnesáci. V mnohých prípadoch síce nie sú nútení „držať stravu“ kvôli eliminovaniu zdravotných problémov, ako napríklad „bezlepkáči“, no robia to z vlastného presvedčenia. A pokiaľ im vašou ponukou nevyhoviete, stratíte mnohých potenciálnych zákazníkov. Ako im teda ulahodiť? Riešenie môže byť skutočne ľahké – ponúknite im napríklad light menu, resp. fitnes menu.

zdravé stravovanie

Nie je žiadnym tajomstvom, že fitnesáci si starostlivo a poctivo sledujú obsah všetkého, čo zjedia. Vyprážaným rezňom, syrom s hranolkami či klasickou pizzou u nich na 100 % nepochodíte. Na raňajky, na obed ani na večeru si totiž nedajú len tak hocičo. Všetko musí mať svoj význam a zároveň dostatočný, resp. povolený počet kalórií. Na to, aby ste ulahodili fitnesákom, však nemusíte byť žiadny Jamie Oliver. Môžete síce využiť kreativitu, no takisto môžete staviť aj na osvedčené klasiky.

Pri fitnes menu stavte na osvedčené klasiky

Osvedčenú klasiku predstavujú pre fitnesákov kuracie prsia naprírodno s ryžou. Žiaden náročný výmysel, však? Ponúknuť im však môžete aj skvelé morčacie mäso či takzvaný tuna steak. Tak ako morčacie, aj tuniak sa vyznačuje vysokým obsahom bielkovín. No a rovnako obľúbenou pochúťkou medzi fitnesákmi je aj vysoká divina.

Tip: Čo tak zaradiť do vami zostaveného fitnes menu aj zajačie mäso od domácich farmárov a dodávateľov? Takýmto mäskom potešíte nejedného nadšenca cvičenia a zdravého životného štýlu.

V rámci vymýšľania fit menu sa nebojte ani kreativity

Nie, nie, ani pri zostavovaní fit menu sa nemusíte báť fantázie. Zanieteným športovcom môžete ponúknuť aj kreatívnejšie pochúťky. Čo tak napríklad špaldová pizza s kuracím mäsom, mozzarellou a vajíčkom? Alebo jablkové lievance s tvarohom?

Keď sa nad tým zamyslíte, už len v rámci predošlých riadkov ste dostali niekoľko tipov na výborné jedlá do fitnes menu. A to nepočítame všetky tie kreatívne pochúťky, ktoré vám dozaista prídu na rozum z vlastnej iniciatívy.

Spestrite vašu ponuku rozvozu jedál

Bez ohľadu na to, či zaradíte takzvané fitnes menu do vašej ponuky, by ste mali pochopiť a akceptovať, že aj poctivý športovec, ktorý starostlivo dodržiava svoj každodenný režim, dbá na to, čo zje, a pravidelne si varí, môže mať z času na čas slabšiu chvíľku. Slabšiu chvíľku, počas ktorej ho možno skolí extrémna únava a nebude sa mu chcieť variť. Alebo to jednoducho nebude stíhať. Navyše mnoho fitnesákov má taký naprataný harmonogram, že na varenie skrátka nemajú čas. No a presne v takých momentoch a situáciách tu môžete byť pre všetkých fitnesákov a ľudí, ktorí holdujú zdravému stravovaniu, vy s vaším fit menu a so spoľahlivou donáškou. Z nášho pohľadu stojí takéto spestrenie ponuky rozvozu jedál minimálne za zváženie. Ako to vnímate vy? 

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard