Zabudnite na kartičku. V 21. storočí vernostný program jednoducho JE

„Máte našu zákaznícku kartičku?“. Tak toto je otázka, ktorú dostanete pri nákupe od predavačky takmer v každom obchode. Vďaka tejto „zázračnej“ kartičke si viete uplatniť rôzne zľavy alebo zbierať klubové body, ktoré môžete neskôr za niečo vymeniť v závislosti od daného obchodu.

No v prípade, že ste si ju zabudli a nemáte ju pri sebe, tak môžete na akékoľvek benefity zabudnúť. A to je chyba. Chyba zo strany obchodníkov, pretože vďaka za vernosť sa veru takto neprejavuje.

Myšlienka vernostného programu je dobrá

Na začiatok musíme povedať, že myšlienka odmeniť stáleho zákazníka v nejakej forme za vernosť je dobrá. Či už to je finančná zľava z nákupu, nejaká hmotná vec za zvýhodnenú cenu alebo niečo zdarma. Opodstatnenosť vernostného programu dokazuje aj jeden fakt: Udržať si starého zákazníka je o 70 % lacnejšie ako prilákať nového. Je teda viac než zrejmé, že vernostný program je najjednoduchšou a najlacnejšou formou, ako nenechať „utiecť“ zákazníka ku konkurencii.

Horšie je to s prevedením

Je veľkou škodou, že takmer všetky obchody majú svoj vernostný program podmienený zákazníckou plastovou kartičkou, ktorú je potrebné mať pri nákupe. A tak v peňaženke vláčime 20-30 kariet rôznych farieb. Zaberajú nám veľa miesta, s nájdením tej správnej kartičky nám musia pomôcť predavačky pri pokladni a o zbytočnosti produkcie plastového odpadu netreba ani písať.

Aj keď treba uznať, že niektoré spoločnosti už pomaly začínajú využívať nové moderné technológie a svoj vernostný program orientujú na využívanie aplikácie v mobile. Na druhej strane to tiež nie je žiadne terno. Mať v mobile nainštalovaných toľko aplikácií, koľko obchodov navštevujete, je rovnako obťažujúce, ako kartičky v peňaženke.

Náš tip: Nespoliehajte sa ani na aplikácie, do ktorých si zákazník naskenuje všetky plastové kartičky. Stále to nie je skutočné budovanie databázy zákazníkov. Nedisponujete žiadnym kontaktom na zákazníka (e-mail, telefónne číslo, cookies), vďaka ktorému by ste ho vedeli osloviť s ponukou.

Nezakladajte si celý váš vernostný systém na aplikáciách fungujúcich pomocou načítavania čiarových či QR kódov, ktoré ukladajú viacero vernostných kariet do jednej aplikácie. Pri takýchto aplikáciách strácate akýkoľvek kontakt na zákazníka. Neviete mu podsunúť reklamu, banner, e-mail a ďalšie ponuky. Jednoducho nie ste s ním prepojení v online priestore. A ako už vieme, informácie sú na nezaplatenie.

vernostna karta, vernostny program

Dá sa to aj inak

Dnešné moderné technológie ponúkajú obrovské možnosti ako sa odlíšiť a robiť veci lepšie než konkurencia. Jednou z nich je aj vernostný systém, ktorý ponúka iKelp POS Mobile. S týmto systémom nepotrebujú vaši zákazníci žiadnu vernostnú kartičku. Neotravujete ich ani žiadnym sťahovaním aplikácie do mobilu.

Stačí, ak vyplnia jednoduchú registráciu a následne si nájdu svoj profil, kde sa im zobrazia všetky aktuálne kupóny či zľavy, ktoré sú automaticky aktívne. No ide to aj bez registrácie, a to vtedy, ak sa prihlásia pomocou svojho Google alebo Facebook účtu. Po prihlásení sa dostanú do verejného priestoru webu reštaurácie. Takisto funguje aj Inteligentný stôl. Keď si zaň „sadnú“, ocitnú sa automaticky vo svojom profile, kde majú svoje ceny, akcie, kupóny, kredit vo virtuálnej peňaženke, svoju preddefinovanú platobnú kartu pre rýchle platby a mnoho ďalšieho.

Vernosť patrí  tým komoditám, ktoré sú dnes vzácne. Aj preto by mal byť váš vernostný systém čo najlepší, aby ste dali jasne najavo vašim zákazníkom, ako si ich ceníte. 

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard