SERIÁL Inšpiratívne koncepty prevádzok: Doprajte si k dobrej káve aj skvelé raňajky

Hovorí sa, že ranné vtáča ďalej doskáče. Na úspešné „preskákanie“ celého dňa stačí niektorým z nás dať si ráno len šálku kávy. Niektorí to nezvládnu bez výdatných raňajok. A sú aj takí, ktorí potrebujú aj raňajky, aj kávu.

No keďže žijeme v dobe, v ktorej je čas nedostatkovou komoditou, stihnúť pripraviť raňajky a kávu je stále väčším a väčším problémom pre čoraz viac ľudí. Tí sú potom celý deň nevrlí k svojmu okoliu. S riešením tohto problému prichádzajú raňajkové kaviarne.

Ide o kaviarne, ktoré spojili príjemné s užitočným a ponúkajú tak okrem kávy aj raňajky. Šetria nielen váš čas, ale aj problémy spojené s vymýšľaním raňajok, aby ste nejedli každý deň to isté. Navyše myslia aj na tých najuponáhľanejších, keďže ponúkajú možnosť vziať si kávu a raňajky so sebou. Nemožno sa teda čudovať, že sú stále obľúbenejšie. Tu je niekoľko z nich.

Raňajkáreň Rozprávka, Košice

Krásny, útulný a rozprávkový interiér, doplnený množstvom kníh, obrazov a starožitností vytvára srdečnú atmosféru 19. storočia. To je Raňajkáreň, galéria a antikvariát Rozprávka, kde sa zákazníci cítia skutočne ako v rozprávke.

Nájdete tu pestrý výber raňajkových jedál z kvalitných surovín, ktoré sú veľmi chutné, čerstvé a rýchlo pripravené. Naprázdno neobídu ani celiatici, keďže v ponuke je aj bezlepková verzia. Skúsiť môžete aj kávu so sójovým mliekom. Samozrejmosťou sú domáce koláčiky.

Zdroj: Facebook Raňajkáreň Rozprávka

Páni Baklažáni, Nitra

Milovníci zdravej a vegetariánskej stravy si prídu na svoje u Pánov Baklažánov v Nitre. Tí ponúkajú raňajkové menu od 7.00 do 10.00. Nájdete v ňom sladké a slané jedlá, ale aj domáce vegetariánske nátierky. Zaujímavosťou je, že títo páni sa nekamarátia ani s cukrom a nahrádzajú ho zdravým slovenským medom.

Okrem možnosti vziať si jedlo so sebou, ktoré mimochodom balia len do eko-balenia, si môžete objednať aj domov. A ak by ste chceli niektoré suroviny, ktoré používajú, mať aj doma vo vašej kuchyni, stačí sa prekliknúť do e-shopu.


Zdroj: Facebook Páni Baklažáni

Rannô Ptáča, Bratislava

Neďaleko hlavnej stanice v Bratislave sa nachádza Rannô Ptáča, ktoré patrí do siete kaviarní Štúr. Jasným dôkazom toho je „všadeprítomnosť“ Štúra. Ten vás pozdraví z menu, zo šálky, zo stien interiéru či dverí toaliet.

Môžete sa tu posilniť kávou a raňajkami, ktoré padnú určite vhod pred potulkami hlavným mestom alebo pracovnou návštevou. Pochutiť si môžete na overenej klasike, ale aj na rôznych špecialitách. Vychutnáte si tu kávu z pražiarne Samay Coffe, ktorá je pražená výhradne len pre sieť kaviarní Štúr.


Zdroj: sturcafe.sk

Spižírna 1902, Praha

Milovníci zdravých domácich dobrôt, buďte v strehu – predstavujeme vám bistro, ktoré si určite zaslúži vašu pozornosť. Spižírnu 1902 nájdete v Prahe, v časti Vinohrady. Raňajky si tu môžete vychutnať od ôsmej hodiny rannej.

Idea podniku je veľmi jednoduchá – podávať zdravé, čerstvé a na mieste pripravované jedlá zo sezónne dostupných surovín. Každé ráno sa tu vypekajú domáce buchty, koláče a rôzne iné pečivo. A tak si tu môžete denne vychutnať skvelé raňajky alebo zájsť na víkendový brunch. Pridanou hodnotou Spižírny je neobyčajný interiér, ktorého gro tvorí tapeta s motívom bujnej vegetácie zakrývajúca celý strop.


Zdroj: Facebook Spižírna

Buchta B, Brno

Ak ste sa v Brne zobudili s prázdnym bruchom, bežte na raňajky do Buchty B. Počas týždňa tu už od 6.30 ráno servírujú všakovaké dobroty, ktoré zaženú aj ten najväčší hlad. Na svoje si prídu bezlepkáči, vegáni či milovníci sladkých aj slaných raňajok. Samozrejmosťou sú skvelé domáce buchty – tvarohové, makové a lekvárové, ktoré si môžete dopriať s kvalitnou kávou či limonádou.


Zdroj: Facebook BuchtaBCoffee

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard