SERIÁL o našich inováciách: Prečo používať elektronické účtenky?

Keďže čoraz viac ľudí naprieč celým svetom rozmýšľa nielen ekonomicky, ale zároveň aj ekologicky, nemali by ste pred tým zatvárať oči ani vy. Obzvlášť v tom prípade, keď vám to môže ušetriť prácu aj náklady na prevádzku podnikania. Riešenie predstavujú elektronické účtenky. Prečo ale vlastne spomíname elektronické účtenky v súvislosti s ekológiou? Čítajte ďalej a pochopíte. Aj v gastro biznise totiž môžete minimalizovať „škody páchané na našej planéte“. 

Cieľom elektronických účteniek je minimalizácia nákladov

Ako hovorí aj konateľ našej spoločnosti Abiset, Ing. Jaroslav Orgoň, cieľ využívania možností inovatívnych elektronických účteniek je jednoznačný – minimalizácia nákladov na tlačiareň a spotrebný materiál.

Keďže elektronickú účtenku akceptuje podľa našich skúseností stále viac zákazníkov (napríklad tí, ktorí si objednávajú online), núka sa vám v tomto prípade možnosť ušetrenia na spotrebnom materiáli a eliminovania opotrebovania tlačiarne. Výsledkom bude teda nielen logicky menšia spotreba materiálu, ale rovnako aj predĺžená životnosť tlačiarne, keďže ju nebudete používať tak často.

V konečnom dôsledku vám tak elektronické účtenky ušetria nemalé finančné prostriedky.

elektronicka-uctenka

Benefitom navyše je zefektívnenie práce

Okrem minimalizácie nákladov na tlačiareň a spotrebný materiál však stojí v súvislosti s elektronickými účtenkami za zmienku aj skutočnosť, že dokážu zrýchľovať a zefektívňovať chod vašej prevádzky – a to práve odbúraním „papierovačiek“. Čašníci aj poslíčkovia sa teda môžu plne sústrediť na obsluhu, resp. donášku a častovanie zákazníkov príjemným prejavom.

Čo hovorí na elektronické účtenky legislatíva?

Pri integrovaní elektronickej účtenky do vášho moderného podnikania nemusíte zakaždým tlačiť papierovú účtenku. Po súhlase zákazníka ju jednoducho pošlete mailom. Takúto príležitosť umožňuje aj slovenská, aj česká legislatíva.

Menej zariadení a vytlačeného papiera šetrí prírodu

A tu sa dostávame k tomu, na čo sme poukazovali už v samotnom úvode tohto článku – spomínanie elektronických účteniek v súvislosti s ekológiou. Menej zariadení a vytlačeného papiera šetrí našu prírodu. A vzhľadom na to, že možno aj vaši zákazníci pripisujú ekologickým témam stále väčšiu dôležitosť, je dobré im vyjsť v ústrety. Zatiaľ, čo oni budú spokojnejší, vy ušetríte.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard