Prispôsobte reštauračný systém veľkosti a potrebám svojej prevádzky

Vlastníte alebo prevádzkujete reštauráciu, kaviareň či bar? V tom prípade sa v dnešnej dobe jednoducho nezaobídete bez vhodného reštauračného systému. Okrem toho, že vám a vášmu personálu v mnohých ohľadoch uľahčí život, ešte aj dokáže zefektívniť chod celej prevádzky a prirodzene zvýšiť tržby. Ako však zvoliť ten správny pre vaše potreby? Vyberajte si aj podľa veľkosti podniku.

Reštauračný systém podľa veľkosti prevádzky

Bude vám stačiť mobilná registračná pokladnica? Alebo by ste si mali zaobstarať aj nejaké doplnkové prenosné zariadenie či dokonca veľkú registračnú pokladnicu? Zatiaľ čo malé prevádzky, akými sú napríklad bufety, stánky či fastfoody, si určite vystačia s kompaktnými mobilnými zariadeniami, väčšie reštaurácie a podniky budú mať o čosi náročnejšie požiadavky.

Reštauračný systém do malých prevádzok

V menších prevádzkach či stánkových predajoch (bufety, stánky, fastfoody a podobne) nájde uplatnenie mobilná registračná pokladnica, ktorá umožní napríklad aj prijímanie platieb kartou. Bude teda predstavovať plnohodnotný platobný terminál. Ide o jednoduché, prenosné a na miesto nenáročné zariadenie, no vďaka zabudovanému softvérovému riešeniu ho nevyužijete len pri vydávaní a evidovaní objednávok. Môžete sledovať aj stav skladových zásob, štatistiky predaja či iné užitočné informácie.

Reštauračný systém do stredne veľkých prevádzok

V prípade priestrannejších prevádzok, v ktorých však musíte šetriť miestom, napríklad za barovým pultom, odporúčame kombinovať vyššie zmieňovaný platobný terminál s praktickým kompaktným prenosným zariadením s displejom. Pre lepšiu predstavu, ide o zariadenie pripomínajúce tablet. V praxi môžete takúto kombináciu použiť napríklad aj ako doplnkovú mobilnú registračnú pokladnicu na terase podniku.

Reštauračný systém do veľkých prevádzok

Väčšie prevádzky sa už nezaobídu bez plnohodnotnej registračnej pokladnice, ktorá môže mať podobu „monitora“. Rovnako ako v predošlom prípade je vhodné takéto zariadenie kombinovať s platobným terminálom. Aj túto kombináciu totiž môžete použiť i ako doplnkovú mobilnú registračnú pokladnicu, napríklad na terase. Vo všeobecnosti bude platná najmä v reštauráciách rozdelených na viacero zón (napr. vnútorná časť + terasa + salónik), prípadne v podnikoch, kde sa každodenne očakáva vysoká návštevnosť počas vydávania obedových menu. Na veľkej obrazovke totiž môžete pohodlne sledovať napríklad aj stav jednotlivých stolov v reálnom čase. Vďaka tomu budete mať dokonalý prehľad o všetkých rozpracovaných objednávkach.


Zdroj: iKelp

Aké funkcie by mal mať reštauračný systém?

Pamätajte na to, že moderný reštauračný systém nemusí mať len podobu registračnej pokladnice určenej na evidenciu tržieb. Dôkazom je iKelp POS Mobile pre reštauráciu, kaviareň či bar, ktorý kombinuje hneď niekoľko praktických a moderných funkcií, a to:

  • Inteligentný stôl, ktorý uľahčí hosťom zavolanie obsluhy, objednávanie aj zaplatenie;
  • Mobilný čašník, ktorý zrýchli celý proces prijatia, prípravy aj vybavenia objednávky;
  • okamžitý prehľad o tržbách, vďaka ktorému môžete mať prevádzku pod dohľadom prakticky z akéhokoľvek miesta na svete;
  • systém online objednávok na vašom webe, ktorý automaticky odosiela objednávky do systému s prepojením na sklad;
  • mnoho ďalších – od donášky cez hodnotenie obsluhy a marketingové nástroje až po bufetový systém vrátane kitchen displeja.

Aká je cena reštauračného systému?

V zásade platí, že čím väčšia prevádzka, tým vyššia cena reštauračného systému. Pokiaľ si v menšom podniku vystačíte s jednou mobilnou registračnou pokladnicou, ktorú využijete na správu stolov aj ako Mobilného čašníka, tak vás reštauračný systém vyjde okolo 25 eur mesačne. V každom prípade, vo veci výberu registračnej pokladnice vrátane softvéru je dobré poradiť sa. Tak si môžete byť istí, že reštauračný systém bude šitý na mieru vašej prevádzke a budete platiť len za to, čo naozaj potrebujete.

Pokiaľ si chcete čo najviac uľahčiť začiatky podnikania, možnosťou je aj cenovo výhodný prenájom pokladníc vrátane softvérového riešenia. Vďaka tomu spočiatku nemusíte riešiť finančne nákladnú kúpu pokladničného systému a softvéru.

Náš tip: Vypočítajte si cenu reštauračného systému

Budete potrebovať viac ako jednu registračnú pokladnicu? V tom prípade si vypočítajte cenu reštauračného systému pre svoju prevádzku. Do kalkulačky zadajte počty čašníkov, pokladní, „bonovačiek“ a kuriérov, ktoré zodpovedajú vášmu podniku. A nezabudnite ani na zohľadnenie Inteligentných stolov, skladovej evidencie, donášky a rozvozu jedál, vernostných systémov a rozšírenej podpory. To všetko má totiž vplyv nielen na výslednú cenu vášho reštauračného systému, ale aj na celkové fungovanie podniku.

Besteron VISA, MasterCard